EUROVISION ROMANIA: Cine se inscrie?

eurovision 2012Dupa ce-a facut rost de infima suma de 200.000 de euro (zic infima, pentru ca nu acopera cheltuielile de inscriere, deplasare etc – pentru asta se cauta sponsori), TVR a deschis inscrierile pentru concursul national EUROVISION. Pe 10 martie va avea loc finala in urma careia vom afla cine ne reprezinta la EUROVISION 2012, in semifinala si speram apoi si finala din Azerbaidjan (Baku).

Pe langa regulamentul competitiei, organizatorii au “emis” si o lista de recomandari pentru compozitorii care isi inscriu piesele. E vorba de 84 de nume de artisti, care in opinia lor, sunt demne de onoarea de a interpreta piese in fata publicului international.

Pentru prima data, concursul e deschis si pieselor care nu sunt in prima difuzare, respectiv celor care si-au confirmat calitatea de hituri din septembrie 2011 incoace.

Inna a declarat anterior ca nu are de gand sa participe, Ellie White spune ca e ocupata, Corina (despre care s-a scris ca ar fi fost contactata de TVR) nu apare pe lista, nici Andreea Balan,  in schimb Andreea Banica este printre vocile favorite, alaturi de Andra, Monica Anghel, Antonia, si de unii din concurentii X FACTOR (Alin Vaduva) si VOCEA ROMANIEI (Liviu Teororescu si Cristian Sanda din echipa lui Moga).

Intersante sunt cateva din numele trendy: Dya, Edward Maya, Morandi, Lora, Tara, Dj Project, versus Monica Anghel, Mihai Traistariu, Nicola, Leo Iorga, Marcel Pavel, Tica Alexe…

Nominalizarea Mona (feat Liviu Hodor) e un indiciu clar din partea organizatorilor ca piesa Sweet Love trebuie inscrisa in concurs si ca va fi selectata (evident, daca intruneste toate conditiile din regulament) sau ca orice vine de la ei va fi luat in seama pentru finala.

La gramada, TVR i-a pus si pe Costi Ionita, Pepe, Stefan Banica Jr, Razvan Krivach si Simona Nae!!!
Nu inteleg de ce i-au mai pus pe Hotel Fm dupa prestatia jalnica de anul trecut, poate o fi din politete.

Eu una, daca as fi Mandinga, as inscrie maine piesa Zaleilah pe care as reorchestra-o special pt concursul asta. La ce piese circula prin celelate tari, are mari sanse la un locul 5 din start.

Iata lista completa:
Aurelian Temisan
Akcent
Alex Velea
Alexa
Alexandra Stan
Alexandra Ungureanu
Alin Vaduva
Alina Eremia
Anamarie Dancs
Anda Adam
Andra
Andreea Banica
Antonia
Blaxy Girls
Bogdan Bradu
Catalin Josan
Claudia Pavel
Connect-R
Costi Ionita
Cristian Sanda
Cristina Vasiu
Dalma
Dan Balan
Delia
Desperado
Directia 5
Dj Project
Dya
Edward Maya
Elena Gheorghe
Ellie White
Fly Project
Giulia
Holograf
Horia Brenciu
Hotel Fm
Inna
Ionut Ungureanu
Irina Popa
Jasmine
Kamelia
Keo
Laurentiu Cazan
Laurentiu Duta
Leo Iorga
Liviu Teodorescu
Lora 
Loredana Groza
Lucia Dumitrescu
Luminita Anghel
Mandinga
Marcel Pavel
Maria Radu
Mihai Traistariu
Miki
Monica Anghel
Mona ( feat Liviu Hodor)
Morandi
Natalia Barbu
Nico
Nicola
Noni
Ovi
Pasager
Pasha
Paula Seling
Pepe
Proconsul
Razvan Krivach
RedBlonde
Silvia Stefanescu
Simona Nae
Smiley
Stefan Banica Jr.
Tabasco
Taxi
Tavi Colen
The Marker
Tica Alexe
Tony Tomas
Tara
Voltaj
Vunk
Zero