ELECTRIC FENCE, favoritii juriului EUROVISION ROMANIA

0
35
views

Sambata, 10 martie 2012, a avut loc finala selectiei nationale Eurovision, 15 piese intrand in competitie pentru sansa de a reprezenta Romania la Baku, pe 26 mai. Dintre acestea, piesa “Sun-ta” a trupei Electric Fence a castigat locul 1 la votul juriului, clasandu-se in final pe pozitia a doua si fiind cea mai apreciata aparitie din competitie.

M-am bucurat enorm sa vad atata lume pe Twitter incurajand Electric Fence, pentru ca piesa suna bine iar artistii si-au facut treaba si s-au auzit excelent, in ciuda problemelor evidente de sunet ale intregului show. Ma asteptam ca piesa sa prinda la lumea plimbata si educata si la multi dintre membrii juriului care stiu cu ce se mananca acest show. Votul publicului nu m-a suprins, data fiind audienta TVR. Majoritatea potentialilor votanti se uitatu oricum la Twilight pe ProTv sau se anturau in cluburi.

A fost o seara buna pentru Electric Fence, o seara decenta pentru Eurovision Romania. N-a fost un spectacol reusit, insa, date fiind conditiile de pregatire, bugetul si timpul scurt de organizare, producatorul Dan Manoliu a facut tot ce s-a putut pentru ca seara sa arate cat mai bine pentru artisti si pentru public.

Impletind ritmurile rock cu cele electronice si influentele rromani, “Sun-ta” a fost de departe favorita publicului la concertele recente sustinute de Electric Fence. Selectia Nationala Eurovision 2012 le-a dat fanilor dreptate, piesa interpetata in limba Rromani remarcandu-se inca de la primele etape ale concursului. Unicitatea melodiei, ritmul antrenant si vocea extraordinara a solistei au facut din “Sun-ta” un succes in finala de ieri seara, deschizand drumurile pentru o piesa “altfel”, care desi nu se incadreaza in tiparele considerate mainstream, dovedeste faptul ca muzica de buna calitate place tuturor si nu cunoaste bariere – nici de stil, nici de limba.

Dupa aflarea rezultatelor finale, membrii Electric Fence au declarat: “Desi am pornit ca ‘outsideri’ in aceasta competitie, incetul cu incetul piesa noastra s-a facut auzita si am convins astfel un numar foarte mare de oameni, care, de altfel, ne-a si votat si carora le multumim. Dorim de asemenea sa multumim juriului pentru locul 1 acordat, si suntem onorati de pozitia a doua ocupata in finala. Noi facem muzica pe care o simtim si care ne reprezinta, fara a tine cont de ceea ce se poarta, ceea ce se aude pe radio. Cantam ce ne place si suntem mandri ca cei care vin sa ne vada in concerte se reintorc de fiecare data. ‘Sun-ta’ a fost un experiment pentru noi si tot publicul nostru a fost cel care ne-a ajutat sa intelegem cat este de speciala si ca merita sa fie ascultata de cat mai multa lume. Ne inclinam in fata celor care au crezut in noi sambata seara si speram sa continuam sa ii surprindem cu piesele noastre!”.