Sapanta cea frumos muzicala

In care se arata ca azi, 12 august incepe Drumul lung spre Cimitirul Vesel.  Mai precis, dup-amiaza, se porneste pelerinajul catre Sapanta, unde se va intampla prima editie a unui festival special. Cei care calatoresc azi cu acceleratul de 17.40 catre Sighet vor avea ocazia sa-i intalneasca pe multi dintre cei care vor canta sambata Voices from Merry Cemetery – o suită muzicală semnată de celebrul compozitor irlandez Shaun Davey. Textele melodiilor sunt epitafurile de la Săpânţa.
Pe drumul lung, filmat de Catalin Leescu, calatorii vor fi insotiti muzical de Aromanii Farseroti din Cogealac.
Ce se intampla, insa, la Sapanta de maine pana luni?
Iaca o serie de ateliere traditionale, interesante, cu oameni faini, pe pajiste, concertul de sambata (pe baza de bilet), o duminica de sarbatoare cu muzica autentica (irlandezi si romani deopotriva – acestia din urma invitati ai lui Grigore Lese). Adica lucruri frumoase, intr-o lume senina.
Cel putin asa zice echipa inimoasa a lui Peter Hurley, irlandezul care a pus la cale intr-o luna toata nebunia asta. Din suflet, pentru suflet, cam asa crescu prima editie a unui festival care merita toata atentia si mai ales sprijinul celor care stapanesc fonduri de sponsorizare si nu numai. Pentru ca merita.

Detalii pe lasapanta.net.

Poate apuc sa va povestesc mai multe saptamana viitoare, cand m-oi intoarce-n criza asta sinistra din evadarea energetica denumita Sapanta.