Eurovision 2011: Serbia, Polonia, Norvegia, Azerbaidjan


Retro este Serbia anul asta la Eurovision. Danica Radojčić zisa NINA, o blonda de 22 de ani (care mie mi s-a parut mai in varsta), cu o voce placuta, canta binishor o piesa dulcica, simpaticuta dar cam boring.
Ce ziceti de “Čaroban”, va prinde? Pe mine nu, dar imi place outfitul albastru din clipul de mai jos

Polonia se bazeaza pe vocea Magdalenei Tul sau in miscarile ei in fata ventilatorului, nu-mi dau seama:)
Fata e clar fana Kylie Minogue, ca a imprumutat tot ce-a putut. Doar ca e mai inalta si unele miscari arata nasol. Ma rog, Magdalena e frumusica, are voce bunicica si n-are o piesa total retardata. As zice chiar suportabila.

De la norvegieni ma asteptam la un pop sinistru in engleza, dar nu la combinatia engleza-swahili pe care s-au decis s-o trimita la Eurovision 2011.
Stella Mwangi, o norvegianca nascuta in Kenya, cunoscuta si prin L.A (a aparut prin Scrubs, CSI New York) este fiinta desemnata sa reprezinta Norvegia la Dusseldorf cu melodia HABA, HABA, care a si ajuns repde in topurile muzicale nordice. Problema e ca inceputul seamna izbitor cu Born This Way de la Lady gaga, evident, cu multe bucati etno-disco de-ale lor,iar refrenul afrikaans e intr-un mare fel (lame, dar dansabil:)

Din Azerbaijan se remarca duetul Ell & Nikki, niste frumusei care vor presta “Running Scared” in prima semifinala Eurovision 2011 de pe 10 mai.
Au avut parte de mega promovare si sunt printre cele mai populare propuneri de pana acum ale tarilor participante. Ce-i drept, suna decent piesa, e clar ca Rihanna ar fi cantat-o un pic mai bine, dar nici tinerii astia azeri nu-s de lepadat. I-am pus si eu in topul predictiilor personale.