Eurovision 2011: Italia, Franta, Marea Britanie, Germania

Saptamana viitoare incep repetitiile pentru concursul Eurovision 2011. Cea de-a 56a editie de Eurovision are loc anul asta la Düsseldorf, in Germania, castigatoarea din 2010 (datorita Lenei Meyer-Landrut si piesei “Satellite”). Semifinalele sunt programate pentru zilele de 10 si 12 Mai 2011, iar finala va putea fi urmarita in seara zilei de 14 Mai.

Calificata direct in finala, dupa 13 ani de absenta, Italia se prezinta la Eurovision cu “Madness of Love”, o melodie interpretata de Raphael Gualazzi, un artist de 30 de ani care a participat si la Festivalul de la Sanremo 2011 (a fost castigatorul unei sectiuni). Combinatia asta de italo-engleza nu suna rau, iar in cazul meu se afla in topul preferintelor de vot.

Beneficiind de aceeasi onoare de-a fi calificata automat in finala, Franta pariaza pe succesul lui Amaury Vassili, cel mai tanar tenor profesionist din lume (22 de ani). El va canta in corsicana “Sognu”, o piesa cu mult mai inspirata decat cea cu care a venit Franta la Eurovision anul trecut. In sfarsit tara asta trimite ceva cool si isi merita din plin locul in finala in acest an. Dupa Irlanda si inainte de Italia se plaseaza si in topul favoritelor mele.

Trupa de baieti BLUE reprezinta Marea Britanie la Eurovision 2011 cu o piesa al carei titlu ma plictiseste teribil: “I Can”. Dar in ochii fanelor de boyband-uri s-ar putea sa aiba mare trecere, ia uitati ce clip si-au tras oamenii:

Lena Meyer-Landrut revine pe scena Eurovision, in tara de bastina pe care vrea s-o faca iar castigatoare. Melodia “Taken By A Stranger” cantata live nu cred ca o va ajuta. E misto, Lena e cool, merita pusa in playlist pe iPod, clar. Dar s-o puna pe Lena din nou pe locul 1 la concursul asta? Ma indoiesc…