Cum e cea mai fericita fata din lume

in care se arata ca makosfera a suferit un dezechilibru energetic dupa vizionarea unei pelicule care suporta lungmetrajul de debut al unui tanar cu potential de celebritate denumit radu jude.

dezechilibrul a inceput dupa minutul 13 al filmului “cea mai fericita fata din lume” adica dupa stabilizarea actiunii in zona fantanii de la universitate unde delia fratila, personajul principal feminin venit din hunedoara urmeaza sa participe la filmarea reclamei testimoniale la sucul bibo care i-a adus prin tragere la sorti “o superba dacia logan break”. delia nu e machiata ca j lo, nu e trendy, caci poarta “sandale de tzatica”, nu vrea ca parintii sa-i vanda masina, vrea sa fie independenta la bucuresti unde stie clar ca va intra la facultate.

si vreme de 90 de minute publicului spectator i se servesc ridiculisme si truisme care-l pot face sa rada: clientul brand manager pe suc de mere, suc de portocale si compoturi, asistentul banel, regizorul stresat de acaunta de la agentie, sunetistul mucalit, masinistii cu schimburi de replici fara perdea, tatal care se coalizeaza cu mama numai cand discuta de trecutul, prezentul si viitorul fetei si al situatiei economice comune, toti responsabili de tinerea in text a atentiei.

pt ca fara “sa punem niste cola s-arate sa-ti vina sa bei”, “n-am bani de scos mustati in post-productie”, “am muncit sa-ti iau carioci”, “am si eu o dezvirginare la ora 6”, “doamnele care sunt libere, la-mpins” n-am prea avea ce vedea cinematografic vbind.

regula “cu cat e cadrul mai lung, cu cat e drama mai puternica” e aplicata pretios si obositor, iar montajul nu reuseste sa ajute. andreea bosneag (tanara care joaca rolui deliei), scenografia & costumele, sunt marile atuuri ale filmului.
insa, overall, makosfera s-a stricat energetic si subscrie la concluzia anturajului de vizionare care plaseaza filmul in prostmodernism…