De ce-mi place Amy Schumer și vreau să văd „Trainwreck”

2
25
views

Trăiește azi cea mai bună zi din viață” pentru că e nominalizată la categoria CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN SERIAL DE COMEDIE pentru Inside Amy Schumer (serial care are 4 nominalizări) –  moment despre care spune că este „cel mai bun orgasm”. Și mă bucur pentru ea, a muncit enorm, e o tipă amuzantă, creativă, inteligentă și mai ales talentată.
Pe Amy Schumer am văzut-o prin 30 Rock,  Curb Your Enthusiasm, Girls și în osanalele alea amuzante (Comedy Central Roast) pentru Charlie Sheen și Roseanne Barr, dar pe-atunci încă-mi mai plăceau Lisa Lampanelli și gagicile din stand up-ul latino. Abia anul trecut am urmărit cu gura până la urechi Inside Amy Schumer și Behind Amy Schumer, apoi am citit despre turneul ei și-am văzut tot felul de înregistrări, i-am urmărit anul ăsta interviurile și nebuniile și abia aștept primul ei film – Trainwreck – care are azi premiera americană.

Mda, nu e cel mai bun trailer din lume, iar filmul, teoretic pare să aibă (pentru mine) un mare defect pe care mulți îl consideră de fapt cea mai bună garanție a calității, însă, vreau musai s-o văd pe Amy în comedia asta. Ca să pot apoi să-l iert mental pe Apatow pentru multe vome, și să mă bucur că a ajutat fete ca Amy Schumer și Lena Dunham să aibă scces în carieră.
juss appartow

Tocmai pentru că și-a creat o imagine cool a tipei naturale căreia-i place să vorbească natural, curajos, incisiv uneori dar mereu în cele mai nepotrivite moduri și momente despre sex sau angoase personale, în texte „subversiv feministe” sau în rolul „tipei care spune uneori cele mai mari tâmpenii din lume”. E varianta „mai păpu” a Lenei Dunham (și mai „evreică” pentru că așa a fost crescută), și se regăsește într-o doză mai mare sau mai mică-n fiecare grup de prietene. Nu prea se așteaptă lumea la lucruri din astea din partea unei fete care-i născută și crescută-n Upper East Side… așa că Amy Schumer ține să lămurească lucrurile și să spună că a uitat de bogăție la 9 ani când s-a îmbolnăvit tatăl ei, după care părinții au intrat în faliment și-au divorțat, iar ea a crescut și a studiat de fapt în Long Island, apoi în Baltimore, unde și-a luat și diploma în actorie. A revenit la New York să-ți completeze studiile în domeniu și să-și încerce norocul în comedie. A muncit vreo doi ani ca barmaniță și chelneriță. Norocul i-a surâs în prima seară când a pus piciorul pe scena Gotham Comedy Club, unde-a fost aplaudată  cu frenezie după momentul de stand-up, apoi a înregistrat un episod Live at Gotham pentru Comedy Central și lucrurile au venit de la sine: apariția în Last Comic StandingReality Bites Back, reclame și multe show-uri.

De la look-ul ăla sloppy și neglijent, a trecut la ceva mai classy, iar de la actorie a trecut și la regie.
Uite ce mișto a fost în emisiunea lui Seth Meyers

În emisiunea lui Jimmy Fallon a fost și mai minunată, povestind de momentul în care a ajuns să vorbească în sfârșit cu Bradley Cooper

Iar în pozele GQ este ceva… de nedescris… cum ar fi ajuns Gabrielle prietena Xenei dacă s-ar fi făcut un epidos în care să fie asistenta personajelor din Star Wars 🙂

rs_634x862-150714121332-634.Amy-Schumer-GQ-JR-71415

În pozele din GQ apare alături de C-3PO și R2-D2, dansează cu Stormtroopers și se distrează ca Prințesa Leia.
amy schumer

Lumea a început s-o bage cu adevărat în seamă abia anul ăsta, când 3 actrițe senzaționale i-au oferit câteva insight-uri 🙂

Videoclipul MIL MILK LEMONADE a fost unul din cele mai populare clipuri de pe net în Aprilie

 

P.S. Fiecare apariție la o emisiune TV face parte dintr-o campanie de promovare, nu e un cadou pentru succes, dar e un reper.

Enjoy 🙂