Creaturi preistorice „pun stăpânire” pe Globalworth District într-un show de video mapping pe una dintre cele mai înalte clădiri din București

0
15
views

Creaturi preistorice “pun stăpânire” pe Globalworth District, primul “cartier” art&tech din România, într-un spectacol de video mapping pe una dintre cele mai înalte clădiri din București: Bucharest Tower Center din Piața Victoriei.

Evenimentul face parte din circuitul Nopții Muzeelor, iar sâmbătă (18 mai), după ora 22:00, clădirea va dezvălui fascinanta lume preistorică, cu pterodactili care vor zbura intimidant în jurul Bucharest Tower Center.

Spectacolul universului dispărut va putea fi văzut din diferite colțuri ale Bucureștiului, cât și din apropierea clădirii de pe bulevardul Ion Mihalache, nr. 15 – 17. Videoproiecția și conceptul show-ului “Preistoric creatures in the sky” sunt realizate de Aural Eye, în parteneriat cu One Night Gallery. 

Evenimentul face parte din Globalworth District, primul „cartier” din România dedicat artei și tehnologiei, lansat oficial de Globalworth în luna februarie 2019, alături de One Night Gallery. Proiectul a pornit din dorința de a crea noi experiențe pentru comunitatea de peste 100.000 de oameni care vin zilnic în clădirile Globalworth și îi invită, în același timp, pe toți cei pasionați de un alt mod de a consuma cultură, transformând birourile în spații neconvenționale care găzuiesc arta și tehnologia. Globalworth District își propune să promoveze tânăra generație de artiști români și să aducă evenimentele culturale mai aproape de comunitate.

Evenimentele Globalworth District sunt construite în jurul a trei piloni: muzică, arte vizuale și design vestimentar, ce pot fi experimentate într-un mod nou, cu ajutorul tehnologiilor emergente. Vizitatorul devine astfel mai mult decât un spectator, putând să interacționeze cu arta și să o descopere dintr-o nouă perspectivă, precum în realitate virtuală, augmentată sau video mapping.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări. În Polonia, compania deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro la 31 decembrie 2019. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie.  Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a opt ediții, trei galerii pop-up și două expoziții colective.

Despre Aural Eye

Lucrările Aural Eye Studio își propun să sporească magia lumii prin intermediul tehnicilor de cartografiere video, a instalațiilor interactive și a diferitelor forme de explorare digitală. Aural Eye creează proiecții interactive care nu sunt doar pline de culoare și plăcut de urmărit, ci care își propun să oferă o experiență vizuală care înlesnește o nouă paradigmă asupra lumii – o lentilă care pune la îndoială ce e real și ce nu și care multifațetează legătura cu mediul înconjurător și cu ceilalți.