Code for Romania lansează comunitățile locale Code for Iași, Timișoara și Cluj-Napoca

0
58
views

Pe 25 și 26 ianuarie Code for Romania lansează în mod oficial comunitățile locale din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca în cadrul unui eveniment care va include și primul Hack Day din anul 2019. Cu ocazia acestui eveniment veți putea să îi cunoașteți pe câțiva dintre membrii fondatori ai Code for Romania dar și pe colegii cool din comunitățile locale, oamenii care vor să aducă o schimbare atât orașului în care trăiesc cât și României. Și ca să demonstrăm puterea altruismului din comunitățile locale vom continua a doua zi cu un Hack Day în care vom lucra la proiectele aflate momentan în development: Data Portal, Centru Civic, Vote Monitor, Redirecționează.ro și Catalog Politic.

Tot vineri, vom anunța oficial lansarea noului parteneriat între Code for Romania, Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai.  Ce înseamnă acest lucru? Vom lucra alături de partenerii noștri la construcția unui portal de date deschise și ne vom asigura că datele ajunse acolo vor fi de cea mai bună calitate. Bazele de date ce vor ieși din acest parteneriat vor fi încărcate ca open data pe noul Data Portal Cluj-Napoca. Noi lucrăm din greu la Data Portal și te așteptăm sâmbătă, la Hack Day, să-ți povestim mai pe larg în persoană de ce e important ca datele administrației să fie deschise.

E ușor să participi la un Hack Day. Lună de lună ne vom vedea să lucrăm împreună, simultan în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și București dar și online via Google Meet & Slack. E simplu de ținut minte, ne vedem de fiecare dată în ultima sâmbătă a fiecărei luni pentru o zi întreagă de tech work & tech talk.

Participanții se pot înscrie prin acest formular (insert link) iar evenimentul începe sâmbătă la ora 10.00. E nevoie doar de laptop, de restul ne ocupăm noi. Există repouri de GitHub pregătite cu taskuri de development și oameni pregătiți pentru orice întrebare. Un task, cinci sau o sută, orice task rezolvat e un pas înainte, orice commit contează! Împreună putem muta munții.

Ce este Code for Romania? Așa cum ne spune și numele, misiunea noastră este să scriem cod pentru a face din România țara pe care ne-o dorim cu toții. De aceea, Tech for Social Good este principalul program al Code for Romania, locul în care ne suflecăm mânecile și dezvoltăm soluții pentru probleme sociale. 

Identificăm problemele printr-o metodologie foarte clară de lucru. Le ducem în Civic Lab, generatorul de soluții digitale, unde o echipa de cercetători, oameni de UX si experți în domenii construiesc prototipurile viitoarelor aplicații. Odată încheiat procesul, aceste soluții sunt gata de development așa că ajung aici, în Tech for Social Good. Locul în care magia se întâmplă.

Dar, după cum știe orice developer, magia în tehnologie are nevoie de skilluri, de timp și de consecvență. Nu putem construi cea mai tare aplicație peste noapte, dar unde suntem mulți puterea crește și, împreună, putem aduce schimbarea, cu fiecare commit. Pentru noi. Pentru orașul tău. Pentru România.

Commit to change!