Ce vedem la HipTrip Travel Film Festival

  COMUNICAT: Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival (8-11 octombrie) va aduce la Cinema Union și Cinema Eforie  25 de filme din 10 țări (India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România).

  În deschiderea festivalului, pe 8 octombrie, la Cinema Eforie, va fi prezentat documentarul „In Transit”, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Cel mai bun documentar. Regizat de Albert Maysles, în colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker și Benjamin Wu, întreaga acțiune a filmului se petrece în tren şi surprinde relaţiile care se leagă între pasagerii aflaţi la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lungă şi aglomerată rută feroviară a Americii.

  Sincer şi direct, filmul ne prezintă o serie de poveşti, pornind de la conversaţii relaxante şi banale până la confesiuni şi momente de intimitate, în care pasagerii îşi împărtăşesc temerile, speranţele şi visurile. Pe măsură ce Empire Builder străbate nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centre urbane, suburbii şi zone industriale, traversând câmpii vaste, păduri şi munţi, regizorul aduce în prim plan un portret al Americii, în toată frumuseţea ei umană şi naturală.

  Hiptrip2015

  Selecția HipTrip este asigurată anul acesta de Florin Barbu, jurnalist și critic de film. „Invitația pe care v-o fac e simplă: pentru patru zile călătoriți, împreună cu noi, pe continentele planetei noastre, aşa cum le-au văzut și le-au simțit acești oameni minunați care se numesc simplu, regizori. India, Siberia, S.U.A, România – sunt o parte din locurile de unde ne sunt aduse povești despre oameni aparent obișnuiți, dar pe care obiectivele camerelor ni-i apropie, transformându-i în personaje. Așadar,”All aboard!”, pentru că “In Transit”, filmul de deschidere al festivalului nostru, este, pur și simplu, minunat. Empire Builder este cea mai lungă rută pe calea ferată din Statele Unite ale Americii, între Chicago-Portland/Seattle, iar Albert Maysles, respectatul regizor nord american, care și-a terminat “călătoria” vieții pe 5 martie anul acesta, ne împrietenește cu oamenii din acest tren. Doar atât vă spun. Și călătorie/vizionare plăcută!

  HipTrip Travel Film Festival este un proiect independent, desfăşurat de Fundaţia OVI.