Caravana NexT ajunge în nouă orașe din țară

E minunat să vezi filme faine, mai ales în aer liber, cu prietenii, cu o limonadă-n mână și o țigară palmată să nu deranjeze vecinii. Dacă aș avea casă cu mare grădină, cinema de cartier mi-aș face 🙂 dar n-am, așa că altept data de 29 august pentru o vizionare NexT în București.
Și de-as lua Premiul cel Mare la LOTO, aș face cumva să ajut cele mai faine caravane cinematografice să ajungă-n toată țara, să fie mai ferice populația care n-are parte de astfel de experiențe în mod obișnuit.

Câteva dintre cele mai bune scurtmetraje văzute în cadrul Festivalului de Film NexT ajung în nouă orașe din țară în care va opri Caravana NexT. Pune-ți păturica în rucsac și pregătelte-de de 2 seri cu filem sub clar de lună dacă ești în Piatra Neamț (8-9 august), Iași (10-11 august), Târgu Neamț (12-13 august), Târgu Mureș (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrița (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) și Brașov (26-27 august). Accesul este gratuit.

Iată cele patru programe de filme scurte propuse de organizatori:

 1. NexT Romanian Shorts
  Șapte scurtmetraje românești mai vechi și mai noi, aplaudate la NexT, despre povești de familie ca-n viață. Și-un strop de fantezie.
 2. Oscars Night
  O seară de gala cu covor roșu și reflectoare pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2015.
 3. NexT Comedy Night
  Filme scurte puse la păstrare în cămara festivalului sau de-abia scoase din cuptorul ediției de-abia încheiate, care să ne potolească pofta de râs.
 4. NexT Is Love
  Serile de vară sunt făcute pentru a te îndrăgosti. Noi dăm tonul cu cele mai frumoase povești de dragoste de la NexT, proiectate la lumina stelelor.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, Perla Invest, Palas Mall, Primăriei Municipiului Târgu Neamț, Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Iulius Mall, Primăriei Municipiului Oradea, Primăriei Municipiului Bistrița, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Primăriei Municipiului Brașov și KunSTad.