Anim’est 2015, o ediție matură și MUST SEE

  Dacă n-ați ajuns încă la Anim’est 2015, ar fi timpul să vă reperați omisiunea. E o ediție aniversară – festivalul a împlinit 10 ani – și are 6 secțiuni bune de tot, pune lumea pe gânduri cu o selecție specială, aduce studiouri și școli tari, organizează petreceri și concerte cool. Iacă programul de azi – aici.

  La deschiderea de vineri am urmărit 10 filmulețe extrem de amuzante realizate în cadrul Animation Worksheep, după un montaj bun și amuzant despre ediția din acest an a atelierului unde s-au adunat oameni fani al căror entuziasm molipsitor a ajutat mult și ediția a 10-a a festivalului. Bravo lor, organizatorilor, trainerilor și participanților, să le fie cu noroc și spor în toate 🙂

  Salut cu încântare premiera românească a filmului regizat de Anca Damian – Muntele magic, și ocazia de-a aplauda tinere talente, alături de Raluca Popa și Dragoș Ștefan, precum și toată echipa de animație pe care Anca a reușit s-o strângă pentru acest proiect curajos.

  Din ce-am apucat să văd până acum, mi-a plăcut la nebunie THE PROPHET, filmul produs de Salma Hayek, care a deschis Festivalul de la Annecy anul acesta. Regizat de Roger Allers, filmul reunește nouă dintre cei mai apreciați animatori din lume (printre care și Bill Plympton și Joan C. Gratz, invitați oficiali la Anim’est în trecut) care ilustrează în stilul personal episoade inspirate de „Profetul” cunoscutului Kahlil Gibran.

  Vreua musai să ajung marți la Elvira Popescu la 20.00 pentru „Primul Razboi Mondial: amintiri animate” și miercuri, tot acolo, la aceeași oră pentru programul Jazz și animație.  Îmi pare rău că n-am stat la TRIPPY ANIMATION, moartă de somn, dar îmi scot pârleala la un CRIPPY sau la Music and Animation.

  Aș mai vrea să văd duminică, 11 octombrie, de la 18.00, la Cinema Studio Avril et le monde truqué / April and the Twisted World, câștigătorul Marelui Premiu la Annecy în regia lui Christian Desmares și Franck Ekinci, o poveste încântătoare desenată de mână despre aventurile unei fete pe nume April (Marion Cotillard) în căutarea părinților ei, în Parisul anilor ’40.

  În rest, sper să prind calupuri bune de competiție internațională, să văd adolescenți purtând conversații inteligente și să-mi crească inima uitându-mă la voluntarii festivalului, ca ultima  pensionară care se bucură când vede copii cuminți în fața blocului. Voluntarii #ANIMEST și #NEXT sunt excepțiile  cele mai nimerite de dat ca exemplu în poveștile despre dezastrul din licee și facultăți, sunt fix publicul ăla mișto pe care și-l doresc mulți, dar nu știu să ajungă la el sau să vorbească într-un anume fel cu el, pentru că ori e #mit ori e #hipsterime, e mai puțin văzut ca #realitate sau #speranță.

  So, echipa cea veselă a festivalului a pus la cale anul ăsta o mulțime de evenimente mișto. Muncesc de le sar capacele și se bucură de zâmbetul fiecărui spectator care calcul pragurile cinematografelor.

  the team + the volunteers + the guests + the friends + the audience

  Posted by Anim’est on Saturday, 3 October 2015

  Votați așadar filmele din competiția de LUNGMETRAJE – pe care le găsiți AICI sau alegeți un scurtmetraj favorit.

  Dați o șansă competiției studențești și urmăriți filmele românești, că merită.

  Și sărbătoriți #ANIMEST10

  collage ANIMEST