Algiers și Balthazar – live la Control Club, în februarie

0
52
views

Formația americană Algiers, cunoscută pentru sound-ul unic, dystopian soul, va concerta din nou la București luni, 4 februarie, de la ora 21, la Control Club. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

Apreciați pentru show-urile live energice, Algiers vor prezenta publicului atât piese de pe albumul The Underside of Power (2017), desemnat recent de The Quietus drept unul din cele mai bune 100 de discuri ale decadei (2008-2018), cât și piese de pe noul album ce va fi lansat în curând.

👉 FACEBOOK EVENT / BILETE 👈

Membrii Algiers – Franklin Fisher (voce și chitară), Lee Tesche (chitară), Ryan Mahan (chitară bas) – sunt originari din Atlanta, Georgia, unde s-au cunoscut și au început să cânte de la o vârstă fragedă, însă trupa s-a înființat oficial la Londra, în 2007. În 2016, la componența originală s-a alăturat Matt Tong, fost toboșar Block Party.

Muzica Algiers este intensă, o coliziune de gospel și soul cu rock experimental, post-punk și mesaje politice furibunde. Sound-ul unic are la bază atât vechile tensiuni rasiale din orașul natal, Atlanta, cât și frici recurente în societatea actuală, o atmosferă sumbră punctată de interpretarea afro-folk a solistului Franklin Fisher.

Titulatura nu este întâmplătoare ci se referă la capitala Algeriei, o zonă de importanță istorică majoră, din punct de vedere al luptei anti-colonialism, simbolizând un spațiu contestat unde violența, rasismul, opoziția și religia se amestecă.

Trupa a concertat alături de Interpol, în 2015, și are în palmares două albume de studio. Algiers (Matador Records, 2015) este un mix de referințe religioase acide, idei politice radicale și o atmosferă sumbră, distopică, ce le-a adus comparații cu Nina SimoneThrobbing Gristle și Public Image Ltd.

Scris de Franklin Fisher în garderoba unui club din Manhattan, produs de Adrian Utley (Portishead) și lansat în 2017 de casa de discuri Matador, The Underside of Power este cel mai recent album al cvartetului multirasial Algiers, dispersat între Londra, Atlanta și New York, cu rolul de a elibera energiile creative, respingând în același timp playlist-ul global, normativ și corporatist. Este un răspuns muzical la climatul social și politic actual, o „chemare la arme” pe ritmuri eclectice, dar pozitive.

Anti-fascist fury locked into a dystopian groove – The Guardian
A nakedly confrontational meet of gospel soul and industrial beats, of Bad Seeds guitars and occasional Prince-esque croon – Drowned In Sound

În anul care a trecut, Algiers au concertat în Statele Unite și Europa alături de Young Fathers, au fost desemnați de The Quietus drept una din cele mai relevante trupe ale decadei (2008-2018) datorită albumului The Underside of Power, iar piesa lor, Blood, a apărut pe coloana sonoră a serialului HBO True Detective.

Concertul Algiers de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay.
Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 35 de lei, online, prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook.

Formația belgiană Balthazar va concerta în 26 și 27 februarie, în premieră la București, la Control Club, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, Fever.

Bilete pentru al doilea show (27 februarie) mai sunt disponibile prin Eventbook.ro.

👉 FACEBOOK EVENT / BILETE 👈

După o pauză de câțiva ani, în care cei doi lideri și compozitori ai trupei s-au dedicat proiectelor solo (Jinte Deprez aka J. Bernardt și Maarten Devoldere aka Warhaus), Balthazar se reinventează și revine în 2019 cu un nou album, Fever, și un turneu european.

Încă de la primele acorduri ale piesei Fever – primul single de pe albumul cu același nume – este clar că trupa a evoluat și și-a schimbat sound-ul, în principal datorită explorărilor solo din ultimii ani, ale celor doi talentați compozitori. În timp ce Marteen Devoldere a profitat de pauză pentru a lansa două albume melancolice art-pop / jazz sub titulatura Warhaus și a se reculege creativ în Kârgâzstan, colegul de trupă și cel mai bun prieten al său, Jinte Deprez a rămas acasă, în Ghent, dedicându-se pasiunii sale pentru R&B și lansând și el un album, sub pseudonimul J. Bernardt.

Recent, cei doi s-au reapucat să lucreze împreună pentru a duce mai departe povestea trupei Balthazar și au căzut de acord asupra unui ton mai puțin serios și a unui sound mai proaspăt, optimist. „Unele cântece sunt piese pop în stilul clasic Balthazar, altele sunt mai vesele, iar Fever dă tonul întregului album”, spune Maarten Devoldere.

După două concerte Warhaus și J. Bernardt sold-out la Control, belgienii revin în formula originală Balthazar pentru a prezenta fanilor bucureșteni noul lor album, Fever. În deschidere, proiectul psychedelic pop belgian Faces on TV.
Concertul Balthazar de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.
Biletele pot fi achiziționate la prețul de 85 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook.