Ai 5 motive să crezi că XENA revine

xena si arculXENA revine pe micile ecrane, speram săptămâna trecută, după cum v-am mărturisit aici, citând-o pe Lucy Lawless care spunea că-i pregătită de o nouă aventură. După 20 de ani!
Doar că nu se știe când 🙂 Deci comentăm fix aceeași știre în ultimii 5 ani.
XENA is awesome. Asta trebuie să-și repete zilnic oamenii de la NBC care „iau în calcul un reboot” și caută un scenarist minunat care s-o aducă pe Xena înapoi în viețile celor care-au îndrăgit-o și s-o prezinte celor care nici n-au auzit de ea (daaaa, sunt mulți, ptiu, că s-au mai născut oameni după 2000, oricât vă enervează asta pe mulți dintre voi – care nu sunteți părinți, ci pe la job-uri unde vă confruntați fiecare cu doza de millenials). Și pentru că XENA e awesome, o să revină.

Chiar dacă Lucy a scris pe Twitter că momentan sunt doar vorbe, nu fapte, doar vise, nu planuri…

De ce să ne întristăm că e doar un zvon, când avem atâtea motive să credem că în vreo 2 ani o să mâncăm din nou semințe sau popcorn însoțind-o unde are ea chef să ne poarte? Hai, că-s cel puțin 5:

1. Robert Tapert (Spartacus – serial în care Lucy a jucat rolul Lucrețieiși Sam Raimi (Spartacus: War of the Damned, Spartacus: Gods of the Arena, Legend of the Seeker) care-au ținut-o pe Xena din 1995 până-n 2001 pe micile ecrane vor să se ocupe de ea din nou, chiar dacă acum au câteva proiecte pe cap  (fac împreună  A Man in the Dark, Noir și Ash vs Evil Dead – cel din urmă cu Bruce Campbell – Autolycus din Xena – în rolul principal). Cei de la THR scriu foarte clar că  din sursele lor, cei doi vor să facă serialul ăsta nou cu Xena, dar Lucy nu e momentan în cărți (ceea ce explică și anunțul ei de pe Twitter).

2. Lucy Lawless (pe care ați mai văzut-o în Battlestar GalacticaMarvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.) vrea totuși să îmbrace din nou costumul Xenei și să aibă un bumerang nou de oțel. Lucy e nevasta lui Tapert, cât să-l bată la cap să-i împlinească visul? Chiar dacă o să aibă altă motivație dincolo de răzbunare pentru distrugerea satului natal, e musai să călătorească iar prin Grecia Antică, Japonia, China, Egipt, dar mai ales pe la nordici (că au copiii nevoie de povești mai bune de inspirație mitologică decât le-au oferit cărțile și filmele cu Percy Jackson). Lucy are 3 copii, Daisy Lawless (27 de ani) și Julius (16 ani) &  Judah Tapert (13 ani), care o tot întreabă cum își poate reveni Xena (că ea, sărăcuța, era stafie la final, că murise… ). Într-un interviu de acum 2 ani, Lucy zicea așa: „In my dreams it would be that Renee [O’Connor, who played Gabrielle] and I, and Ted [Raimi], who played Joxer, would come back and basically stick Xena’s head back on her and go on a quest. (…) At the end you introduce this new Warrior Princess, hand it over and let them run with it. So we could put the family back together, give the fans what they want, reinvigorate the brand and hand it on to a new generation.”. Anul ăsta a recunoscut în alt interviu că a susținut ideea unui film de televiziune în care să revină ca Xena și că moartea ei nu e relevantă. „So what? Technicality! No one really dies! Screw her head back on, it’s a bit wonky, and she’s got a really bad attitude since she’s been in a box for 20 years, so they’ve got to get Xena’s mojo back, and go and save the world somehow.”
Lucy e topită după lucruri noi – să cânte, să danseze, să vorbească despre activism, să fie activă. Dacă-i dă cineva un scenariu care s-o convingă că va schimba lumea, o să fie mega happy și on board.

xena printesa razboinica


3. Renne O’Connor are și ea doi copii –  Miles William Muir (14 ani) și Iris Sura O’Connor (9 ani), care după ce-au auzit de la colegi de Xena și Gabrielle o tot întreabă când începe filmările…
renee-oconnor

4. E un moment bun pentru reboot-uri: Veronica Mars, The Comeback, Heroes sunt cele mai grăitoare exemple.

5. Este un și mai bun moment pentru gender & transgender stories, e un moment bun și pentru feminismul smart. Fie că se pupă cele două protagoniste, fie că Bruce Campbell devine femeie sau descoperă un personaj trans, ceva trebuie să fie pe-acolo. Plus că e nevoie de un sânge tânăr (ca și în cazul Heroes) mai ales de alte 2 fete cel puțin (plus câteva amazoane, că majoretele iar au un con de umbră) sexy, strong și bătăioase (să ducă mai departe ce-a izbutit Charlize în Mad Max), precum și de-un adolescent care să-i calce pe urme lui Hercule. Nu mai zic de semizei (câți plozi sunt alături de Percy Jackson – măcar 2 să mai apară și aici).

Dacă n-ați văzut niciun episod din serialul XENA, PRINȚESA RĂZBOINICĂ, trebuie să știți măcar 3 termeni: XENAVERSE (universul în care are loc acțiunea serialului, al aventurilor și locurilor prin care trece, al personajelor cu care se întâlnește și al dilemelor pe care le are), XENA-LITE (și derivatele Herc-Lite, Gabby-Lite) care se referă la epidoadele în care doar ea (sau în celelate cazuri Hercules sau Gabrielle) apare în scenele de început și/ sau final) și XENITE (cum se numește un fan adevărat al serialului).  E singurul serial ai cărui fani s-au strâns deseori pe formurui și apoi în viața reală în tot felul de campanii umanitare sau de mediu – mai ales în ultimii ani de când Lucy este Climate Ambassador Green Peace). Pe Twitter sunt multe admiratoarei ale Xenei, influențate-n atitudine de acest personaj pop cult. Au apărut anul ăsta mai multe pe Instagram, pe Facebook, pe Pinterest.

xena twitter

Dacă vă numărați printre cei care abia așteaptă continuarea serialului sau un spin-off (ar fi cool, că și Xena e spin-off după Hercule), abia aștept să vă cunosc „scenariile”. Le trimitem la NBC, poate ne regăsim ideile în vreo scenă.

Wishlist:

  • Xena a călătorit la un moment dat în viitor și a mâncat pizza, trebuie neapărat să mai facă asta o dată și să încerce ceva organic :))
  • Adrienne Wilkinson să revină și ea ca Eve / Livia să o facă pe Xena bunică de gemene 🙂
  • Hudson Leick să fie o altă Callisto – să ajungă să-i predea yoga Xenei 🙂

Ar mai fi, dar mă abțin momentan. Revin după o înghețată 🙂

P.S. NU vreau să o ducă nimeni pe Xena (indiferent de vârstă și distribuție) în spațiu! Decât în vis 🙂