7 evenimente în perioada 23 – 25 iulie

Se întâmplă o mulțime de lucruri prin București. Nu cred că o să apuc să ies din casă, dar m-aș duce măcar la unul din evenimentele de mai jos. Voi ce planuri aveți?

1. Mesteshukar ButiQ
deskidere mestesugar

CÂND ŞI UNDE: joi, 23 iulie, ora 18:00, deschiderea oficială a magazinului concept, pe stradă Edgar Quinet, nr.7 la Universitate, un spaţiu viu şi modern unde puteţi află poveştifascinante despre meşteşugarii romi, tradiţii şi tehnici de mult uitate.
DE CE: Magazinul este o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului Pakivalo ButiQ, finanţat POSDRU, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale
Regăsiţi aici produse făurite cu aceeaşi grijă şi migală a meşteşugului tradiţional. Un suflu modern dat de designul suedez şi austriac caracterizează noile colecţii de haine, accesorii, bijuterii, obiecte de lifestyle şi home décor.
Fundaţia ERSTE a făcut posibil prezenţa celor doi designeri austrici în acest proiect.
Nadja Zerunian:
Co-fondator al grupului de design zerunianandweisz & consiliază Erste Foundation’s Roma Partnership Program. În trecut, a fost senior designer, timp de zece ani, pentru Calvin Kleinîn New York.
Peter Weisz:
Co-fondator zerunianandweisz. În prealabil creative & fashion director & stylist în cadrul Schaufenster/ Die Presse, Diva, Woman, WIener, Ahead, Attitude/ GB, Palmers & Swarovski.

2. Festivalul de teatru urban
teatru

CÂND ŞI UNDE: din 24 iulie, casă din CAROL 53, LIVE de la ora 21:00
DE CE: www.youtube.com/TheatreInDArt Prima ediţie a festivalului de teatru urban reuneşte piesele din repertoriul Teatrului InDArt şi pe talentaţii actori de la Grupa Mică care vorimproviza în fiecare săptămâna.
„… teatru sub lunavizează în primul rând revitalizarea comunitară, oferind tinerilor un spaţiu de interacţiune, comunicare şi exprimare prin intermediul artei.
„… teatru sub luna” este o iniţiativa de îndrumare şi informare cu scopul consolidării culturii contemporane. Se doreşte aducerea în prim plan importantă diversităţii şi ainiţiativei în contextul sistemului de valori şi concepte a unui spaţiu post-comunist. Regenerarea culturală şi artistică sunt esenţiale într-o societate ce învaţă democraţia.
„… teatru sub luna” este un proiect InDArt
În cadrul festivalului vor fi expoziţii de pictură şi fotografie şi multe alte surprize!
PREŢ: 20 LEI
Programul complet al festivalului – www.indart.ro

PROGRAM

VINERI 24 IULIE
19:00 – Vizitarea expoziției de artă
21:00 – Show de improvizație cu Grupa Mică
Distribuție: Cristi Martin, Gabriel Bârsan,
Alexandru Zob, Alexandru Sabău, Alexandra Timofte
22:30 – CONCERT acustic folk MELINDA IAGĂR

SÂMBĂTĂ 25 IULIE
19:00 – Vizitarea expoziției de artă
21:00 – TEATRU: PREMIERĂ ”RED”
O piesă de John Logan | Regia: Bogdan Gagu
Distribuție: Cătălin Stelian și Alin Brancu
O piesă puternică despre artă și despre consum, despre evoluția societății și mai ales despre lucrurile importante care contează în viață. Lasă prejudecățile acasă și descoperă viața din artă.
22:30 – CONCERT acustic RUNAWAY & Eliza Georgescu

DUMINICĂ 26 IULIE
19:00 – Vizitarea expoziției de artă
21:00 – TEATRU: PREMIERĂ ”Cafeaua domnului ministru”
O piesă dede Horia Gârbea | Regia: Bogdan Gagu
Distribuție: Cristi Martin, Alexandra Timofte,
Eliza Georgescu
O satiră politică de o savoare comică irezistibilă. Un joc comic care se încheie într-un ropot de răsete. Un ministru prins la mijloc într-un scandal cu o patroană de bordel.
22:30 – Închiderea festivalului


3. Marele Picnic ShortsUP, ediția II

PICNIC
CAND SI UNDE: 23 si 25 iulie in Gradina Botanica

DE CE: Dorința de evadare și călătorie – două nevoi adânc înrădăcinate în ADN-ul omului modern, se vor regăsi sub formă de comedie, ficțiune, animație și romance în selecția de film a marelui picnic. Cei care n-au apucat încă să plece în vacanță își vor lua porția de libertate din scurtmetrajele cu dor de ducă proiectate la ShortsUP.
Anul acesta picnicul ShortsUP se extinde la două zile și își propune să reinterpreteze spațiul Grădinii Botanice prin film, muzică și alte arte prietene cinemaului. Un ecran gonflabil va fi ancorat printre copacii și vegetația primitoare, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară, cu vedere spre filme scurte și cer înstelat.
Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vina înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment.

PROGRAM
Două programe de scurtmetraje diferite vor rula vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie. Sâmbătă seară, înainte de filme, ai două ore de muzici mixate cu grijă de DJ K-lu. DETALII – AICI

BILETE
Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin Eventim și MyTicket la prețul de 20 de lei/ seară sau 35 lei/ abonament dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară sau 40 lei/ abonament, în limita locurilor disponibile.

4. Seri de film franțuzesc
filme

CÂND ȘI UNDE: Pe 23, 24, 25 și 26 iulie, umor fin, franțuzesc! Două comedii de top – “INVINCIBILII” și “IUBEȘTE-MĂ DACĂ POȚI” , îți vor declanșa cascade de râs! Caderea Bastiliei nr. 11, 010611 Bucharest, Romania
DE CE: Se asortează perfect cu un vin bun și un croissant delicios. Și alte surprize 🙂
BILETE: 10 LEI. 
Rezervările se fac prin mesaj privat de pagina oficială Boheme Cafe Bistrot.


5. Desperados Wild Escape

wild escape
CÂND ȘI UNDE: 25 iulie, show-uri de wakeboarding și rollerblading la Zumbaala Wake Park.
DE CE: Wakeboarding & Rollerblading, Fly-boarding, Wild Tattoos & Hairstyles, Wild Popsicles, Mango Bango & TzucFly-boarding, Photobooth pe apă 🙂
#DesperadosWildEscape

6. Deschiderea Manasia Bar
manasia

CÂND ȘI UNDE: Joi, 23 iulie, pe Stelea Spătarul, nr. 13, într-o grădină interbelică aranjată și dichisită.
DE CE: Propune activități conexe artei contemporane, și mai ales, băuturi bune la prețuri și ele relaxate.
Proiectul Manasia și-a găsit loc într-o casa interbelica, ce a funcționat mai bine de 6 decenii drept secție de Poliție și care, trecând prin mâinile și ideile unei echipe tinere, s-a transformat, devenind 1200 mp de spațiu neconvențional. Acesta aduce laolaltă atât un hub profesional menit sa sprijine tinerii întreprinzători ai comunității de arta vizuala și nu numai, cât și un bar ce își propune sa ridice standardele raportului bucureștean de cost/beneficiu.


7.  ESSENTIAL STREET – expoziţie Vlad Eftenie

esential

CÂND ȘI UNDE: 24 iulie 2015 în Piaţa Revoluţiei, în cadrul proiectului Kulturama, vineri, la ora 19:30 în colţul de fotografie.
DE CE: Imaginile prezintă o esenţă a căutărilor fotografice personale, fecare imagine devenind o poveste care întâmpina privitorul în încercarea de a află noi percepţii şi realităţiposibile, extrase din mijlocul oraşului şi având ecou undeva înăuntru, în privirile noastre.

Bonus: