20 de seriale din vara lui 2016

Avem de numărat vara asta mai mult de 20 de seriale de văzut. Dar, dintre ele, puține au trailere/ postere/ promo-uri atractive care să ne ia gândul de le marile proiecte cu care s-a încheiat sezonul de primăvară. Să le trecem totuși, în revistă, poate ne iese la final de-o listă 🙂

1# American Gothic –  lansat pe 22 iunie la CBS
american gothic

Antony Starr (pe care-l știțin din BANSHEE, dacă v-ați deranjat…) joacă rolul principal în acest proiect care urmărește o familie din Boston care se trezește într-o bună zi cu certitudinea că unul din membrii ei e un criminal periculos. Serial cu secrete de dezvăluit și paranoia de tratat în care mai joacă Virginia Madsen, Juliet Rylance, Justin Chatwin, Megan Ketch, Elliot Knight, Stephanie Leonidas și Gabriel Bateman.
Nu-mi place combinația, așa că zic pas.

2. #Animal Kingdom – lansat pe 14 iunie la TNT

animal kingdom
Exact, e vorba de o adaptare a filmului cu același nume lansat in 2010. În rolul principal (Janine Cody) e minunata  Ellen Barkin, șefa unei mafilii – cum aș zice eu prescurtat sau… grăbit unei familii mafiote 🙂 -, iar Finn Cole e băiatul de 17 ani pe nume Joshua care se mută cu clanul după moartea mamei lui.

O să sar peste el fără nicio remușcare, că-s altele mai interesante la rând.

Deși… l-aș păstra ca guilty pleasure pentru Ellen, pentru spiritul urban gangsta și toți bunocii la bustul gol.

3. #BrainDead – lansat pe 13 iunie la CBS

braindead
E cu extratereștri care se infiltrează in creierii memmbrilor Congresului American. Și cu Mary Elizabeth Winstead în rol principal, alături de Aaron Tveit, Danny Pino and Tony Shalhoub. Vine de la realizatorii celebrului  The Good Wife, se ține bine așa că am putea să-i dam șanse bune de vizionare, cu câte un sfert de kil de cireșe morfolite/ episod.

#sarcasm

4. #Cleverman – lnsat pe 1 iunie la Sundance TVO combinație de Heroes cu toate filmele și serialele despre mitologie și supereroi, cu iz SF. Doar pentru că se întâmplă într-un viitor în carea creaturile mitice trăiesc alături de oameni și se luptă pentru supraviețuire pentru că-s considerați diferiți, nu înseamnă că e interesant. Dar vai, ce băieți drăguți areee (ex Ryan Corr)

5. #Dead of Summer – premiera pe 28 iunie la Freeform (ex ABC Family)

 

dead of summer
O tabără idilică în anii 80 – Camp Clearwater (sanchi) unde are loc o crimă și alte dubioșenii. Făcut de  cei care ne-au semi-delectat cu Once Upon a Time și cu o distribuție formată din Elizabeth Mitchell, Elizabeth Lail, Zelda Williams, Mark Indelicato, Eli Goree și mulți alții.

6. #Feed the Beast – lansat pe 5 iunie la AMC

Ne-a dat AMC-ul multe chestii faine în ultimii 2 ani, sporindu-le interesul pentru producțiile lor. Asta e inspirată de serialul danez Bankerot și are în vizor doi tipi – un soi de frați de sânge (David Schwimmer and Jim Sturgess) care-și deschid un restaurant, și au de trecut prin tot felul de probleme, poate și pentru că unul dintre ei intră în conflict cu mafia. Nu m-a prins deloc, dar poate vouă vă place…

7 #The Get Down – premiera 12 august la Netflix

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură acest serial realizat de Baz Luhrmann, în speranța că va fi cea mai spectaculoasă producție a anului, mai ales după anunțul HBO că nu va continua VINYL. Tinerii de aici (mai ales Giancarlo Esposito și Jimmy Smits), însă, au șanse să farmece audiența într-un serial despre nașterea mișcării hip-hop și explozia culturii disco, funk și punk în New York-ul colorat al anilor 70. Me likeyyyyy 🙂

8 #Guilt – lansat pe 13 iunie la Freeform

guilt
Un serial în care Billy Zane nu moare în primul episod. Joacă rolul unui avocat care ajută o fetișoară (Daisy Head, fiica lui Anthony Head, care joacă și el aici) care e bănuită pentru uciderea colegei de cameră (pe care ea o găsește moartă, desigur).  Tributar tuturor filmelor bune despre crime adolescentine și în aceeași măsură publicului telenovelist suspinăcios după cele cincizeci de umbre ale lui Grey, serialul are o fată faină de arătat – Emily Tremaine și o atmosferă mult prea artificială pentru a susține vreun interes.

9#Outcast – lansat pe 3 iunie la Cinemax

outcast

Creatorul The Walking Dead, Robert Kirkman, ar putea fi garanția că serialul ăsta poate avea succes. Pe mine nu m-a prins povestea posesiei demonice a lui Patrick Fugit (Almost Famous) – un tip pe nume Barnes, dar combinația cu un preot alcoolic pentru a găsi răspunsuri e simpatică. Aduce un pic cu Preacher, tot în categoria asta de inclus, dar cu altă miză.

10#Preacher – lansat pe 22 mai la AMC
preacher

E ori amor la prima vedere, ori se lasă cu confuzie și detestare. Îmi place la nebunie Preacher pentru atmosferă, muică, actorie și imagine, pentru curajul numiților Seth Rogen și Evan Goldberg de a adapta comic-ul despre preotul posedat de o forță misterioasă (Dominic Cooper) care-l caută pe Dumnezeu împreună cu iubita lui violentă (Ruth Negga) și un vampir căzut din avion – la propriu (Joseph Gilgun). Sunt foarte curioasă în ce direcție merge… mai ales că e în topul meu personal de anul ăsta.

11 #Queen of the South – lansat pe 21 iunie la USA
QUEEN

Încă un serial care dă feministelor motiv de bucurie: e cu o nevastă care ajunge cea mai de temut gangsteriță. În rolul celei care caută răzbunare pentru moartea soțului ei mafiot (mexican) e Alice Braga (I Am Legend), care se descurcă excepțional. Dacă ar ajuta-o mai mult scenariul…

12 #Roots – lansat pe 30 mai (History/A&E/Lifetime)


Un remake destul de obosit al celebrului portret al familiei de sclavi care supreviețuiește violențelor și greutăților. Dar are o distrubuție interesantă. În rolul lui Kunta Kinte în această miniserie e Malachi Kirby, alături de Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Mekhi Phifer, James Purefoy, Anika Noni Rose, Anna Paquin, Matthew Goode, Erica Tazel șamd.

13. Roadies – 26 iunie, Showtime

La prima vedere, e un serial simpatic și plin de energie despre tot ce se întâmplă prin tuneele trupelor mari și importanța celor care face drumurile suportabile, a echipelor care stau în spatele unor mari producții. Cu Luke Wilson și Carla Gugino. :

14#Uncle Buck – lansat pe 14 iunie la ABCTot după un film (ăla din 1989, cu Macaulay Culkin) e făcut și serialul ăsta (cu un cast de culoare, să fie toată lumea împăcată că avem și asta în meniu, pentru echilibru de vară). În rolul principal e Mike Epps care-și asumă rolul de dădacă pentru copiii fratelui care se mută în oraș și are nevoie de ajutor. E un tip iresponsabil, oarecum haios și delăsător, plus fustangiu, să se bifeze toate clișeele. Se lasă cu râsete, dar nu cu prelungiri…

15#Vice Principals – premiera pe 17 iulie la HBO
vice principals

Abia aștept revenirea lui Danny McBride (Eastbound & Down) într-o comedie alături de Walton Goggins (Justified) despre 2 profesori care se luptă pentru postul de director al unei școli. S-ar putea să fie cu lacrimi de râs. Eu așa sper.

16#Wrecked – premiera pe 14 iunie la TBS

Un surogat de LOST, despre niște necunoscuți care ajung împreună pe o insulă după ce li se prăbușeșlte avionul, și trec prin tot felul de stări dubioase stârnește interesul amatorilor de seriale cu nițel mister. Din ditribuție fac parte Zach Cregger, Rhys Darby, Jessica Lowe, Asif Ali, Ally Maki etc Dar nu vă ajută numele astea, poate încercarea de-a face trailerul mai antrenant decât serialul:

17. The Night Of –  premiera pe 10 iulie la HBO

THE NIGHT OFCe faci când te trezești după o petrecere monstruoasă alături de o tipă înjughiată-n ultimul hal? Ești acuzat de crimă, normal.
Ce faci dacă nu-ți amintești mai nimic, în afară de faptul că ai luat ecstasy? Well… începi să ai dubii. Poate te împrietenești cu un criminal adevărat, ăn închisoare, ca să te simți protejat. Sau poate lupți să-ți dovedești nevinovăția, dacă crezi în ea…
Și nu, nu e un episod din Ray Donovan, nici o dramă daneză, e un serial nou-nouț de la HBO, inspirat de Criminal Justice de la BBC (scris de Peter Moffat), în care John Turturro e demențial și tineretul rupe norma.

18. Stranger Things – 15 iulie, Netflix

Cum și unde dispare un copil chiar sub ochii celor dragi? Winona Ryder joacă rolul principal în serialul ăsta cu un trailer interesant despre o poveste cu iz supranatural adusă pe micul ecran de Matt și Ross Duffer (Wayward PinesHidden).

19. Shooter – premiera 19 iulie, USA

Îl mai țineți minte pe frumușelul de Ryan Phillippe? Joacă rolul principal într-un serial produs de Mark Wahlberg. Cel puțin așa se întâmplă în promul episod unde e Bob Lee Swagger, un fost puțcaș marin care ajunge înapoi în miezul acțiunii după ce află de un complot pentru asasinarea președintelui. Da, are la bază filmul din 2007 cu același nume și încă nu ne prindem de ce-a fost făcut, așa că așteptăm premiera…

20. Thirteen – BBC America, 23 iunie

La 13 ani după ce a fost răpită, o fată pe nume Ivy ajunge cumva înapoi acasă la familia ei. Drama ei se dezvăluie preț de 5 episoade și te țintuiește-n scaun pentru binge…

P.S: Nu uitați că au revenit Devious Maids (sezonul 4), Angie Tribeca (sezonul 2), Casual (sezonul 2), UnReal (sezonul 2), Odd Mom Out (sezonul 2). Sezonul 2 din Mr Robot începe pe 13 iulie, iar sezonul 3 din The Strain revine pe 28 august. Sezonul 2 din Wayward Pines s-a intors dezamagitor pe 25 mai, Orange i s the New Black si-a început sezonul 4 pe 17 iunie la fel de leșinat