10 seriale de vară

Alege din cele 10 seriale de vară măcar unul cu care să-ți clătești ochii și să-ți relaxezi mintea sau invers.

1. BLUNT TALK

Serialul e difuzat de STARZ. Are premiera pe 22 august. E primul pe lista mea de MUST SEE vara asta pentru simplul fapt că aici Patrick Stewart e pe cocaină. Alături de inegalabilul, senzaționalul și omul-de-care-toți-copiii-visează-să-fie-adoptați Patrick Stewart joacă Jacki Weaver, Adrian Scarborough, Dolly Wells. E născut din creierile haioșilor Jonathan Ames (Bored to Death) și Seth MacFarlane (Family Guy) care-i producător executiv.
Stewart joacă rolul lui Walter Blunt, un prezentator de știri care se mută din UK în America unde i s-a promis propria emisiune, în care poate zice cum și ce-i trece prin cap. Să vedem cum se descurcă, după niște căznicii ratate, lupta cu dependența de droguri și alte câteva probleme.

TRAILER

2. DARK MATTER

Pare cel mai interesant titlu din grila SyFy, iar acțiunea are loc în SPAȚIU DA DA DAunde câțiva oameni care se trezesc fără nicio amintire caută să afle cum naiba au ajuns ei pe o navă spațială – dacă-s echipaj, dacă-s prizonieri, dacă-s soldați sau proscriși…

Serialul a avut deja premiera pe 12 iunie. Primul sezon are 13 episoade. E semnat de scenariștii Stargate – Joseph Mallozzi și Paul Mullie – și e plin de actori canadieni – în primul rând Jodelle Ferland (pe care sper s-o fi văzut și voi crescând de la TIDELAND-ul lui Terry Gilliam încoace și jucând în multe multe seriale), apoi Marc Bendavid, Melissa O’Neil (Canadian Idol), Anthony Lemke, Roger Cross, Zoie Palmer, Alex Mallari Jr.

3. Deutschland 83

Primul serial nemțesc difuzat la o televiziune americană a intrat pe 17 iunie în programul SundanceTV. Și merită văzut măcar pentru asta. Arată bine și pare cool. Acțiunea e plasată undeva pe la începutul anilor 80, când un spion est-german e trimis în Germania de Vest să fure niște secrete militare. The usual, adică. E cu Jonas Nay, Maria Schrader, Alexander Beyer, Sonja Gerhardt și alți actori simpatici de care nu a avut parte încă mapamondul.

4. Humans 

Primul episod al acestui serial (remake după unul suedez – Akta Manniskor) a apărut pe 14 iunie la AMC. Vreau să-l văd pentru că e cu William Hurt și zice că încearcă să spună aștfel eterna poveste a fricii oamenilor față de ce pot deveni mașinile…
Anita Hawkins (Gemma Chan) e o servitoare „sintetică” în casa familiei  Hawkins și face uneori lucruri inexplicabile pentru un android.
Ce se întâmplă de fapt cu ea, o fi având suflet???

TRAILER

5. SEX & DRUGS & ROCK&ROLL

Comedia asta care vine din mintea lui Denis Leary și e produsă de Jim Serpico începe pe 16 iulie la FX.
Ar fi de văzut cu prietenii dacă ai proiector… la bere, la o vorbă despre un rocker bătrân care are încă o șansă să devină celebru 25 de ani mai târziu drept compozitor pentru un cântăreț tânăr care-l admiră.

TRAILER

6. The Astronaut Wives Club

Serialul ce are la bază cartea lui  Lily Koppel spune povestea tinerelor neveste ale câtorva din primii astronauți americani. Toată nebunia retro a început pe 18 iunie la ABC. S-ar putea să înveți câte ceva despre pop cult și star system, așa că fii răbdător, nu e vorba de o telenovelă ieftină, dacă știi cum și la ce să te uiți.

TRAILER

7. The Brink

Jack Black (Tenacious D), Tim Robbins (The Player), Pablo Schreiber (The Wire), Carla Gugino (Political Animals), și Aasif Mandvi (The Daily Show) rup norma din 21 iunie la HBO. Joacă într-o comedie neagră despre un diplomat cretin care modul în care se poate gestiona o criză geopolitică în Pakistan cu un secretar de stat, un diplomat american cretin, un pilot stresa și un agent care se chinuie să împiedice izbucnirea unui nou război mondial. Dacă ai văzut Veep o să-ți placă ritmul, ideea, scenariul, dacă doar te uiți pentru Jack Black s-ar putea să de distrezi la fel de bine 🙂

8. UnREAL

E dovada că Lifetime are coaie. Chiar dacă titlul pare idiot, subiectul e mișto și ar trebui să țină cu ochii beliți din 28 iunie lumea care vrea să afle (dacă nu știe deja) povestea din spatele unui reality- show ca The Bachelor. Shiri Appleby și Constance Zimmer fac roluri faine în serialul ăsta care face bășcălie de terapie, de societate și care dezvăluie isteria unui astfel de proiect și felul în care se construiesc relații, persoane și personaje.

Lifetime are probleme cu audiența acestui serial de care probabil că nu știe prea multă lume sau lumea aia n-are umor…

9. Wet Hot American Summer

Din 31 iulie băieții de la Netflix o să se laude cu succesul acestui serial care-adună niște nume bune: Amy Poehler, Michael Ian Black, Paul Rudd, Christopher Meloni, Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Chris Pine, Kristen Wiig, Michael Showalter, Molly Shannon. Au jucat în comedia cu același nume din 2001, acum spun povestea consilierilor din Camp Firewood.
Poate-i fun să vezi cum e prima zi de tabără cu oamenii ăștia și să-i urmărești în 8 episoade.

10. Wayward Pines

Face deja furori pe net. Matt Dillon, Carla Gugino, Shannyn Sossamon și Toby Jones fac echipă bună la FOX și s-ar putea să aibă parte de audiențe bune. Combină o mulțime de clișee din seriale anterioare care-au dat greș (cum ar fi The Gates), dar într-un mod inspirat. Matt joacă rolul unui agent special care se trezește blocat într-un oraș super ciudat și află niște lucruri care-i ridică părul măciucă.
Măcar pentru imagine, actori și muzică, dacă nu pentru story – serialul ăsta o să te bucure cu nițel suspans.
I totally enjoy it!

BONUS:

Killjoys (Syfy, din 19 iunie) – e cu vânători de recompense în spațiu

Jonathan Strange & Mr. Norrell (BBC America, din 13 iunie)  niște tipi practică magia într-un univers paralel în Londra secolului 19.