„Me sem baxtalo…?/ Sunt norocos?”

 In care se arata ca marti, ora 17.30, in sala Horia Bernea de la MTR avu loc premiera documentarului de 52 de minute „Me sem baxtalo…?/ Sunt norocos?”, realizat de Oana si Tudor Giurgiu, produs de Hai Hui Entertainment.
Road-movie-ul in care Nicu (un student de etnie roma) si Toma (un boboc curios de la UNATC) descopera cateva comunitati de romi din tara, povestesc despre istorie, prejudecati, probleme, programe guvernamentale si solutii, a fost prezentat in cadrul campaniei S.P.E.R. (Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma).

„Protagonistii filmului, doi studenti (rom si roman), Nicu si Toma, au avut sarcina cea mai dificila, practic incercind sa se apropie si sa inteleaga problemele de fond ale comunitatilor prin care au trecut. Au ramas memorabile dialogurile lui Toma cu femeile din comunitatea traditionala de caldarari din Brateiu si incercarea lui Nicu de a vedea starea de spirit a romilor care nu au acte de identitate din Gradinari“, a declarat Tudor Giurgiu pentru Cotidianul.

Puteti vedea prima parte a filmului sambata pe la 11.30 pe realitatea, si a doua parte sambata viitoare la aceeasi ora.

Una peste alta, de ce sa-l vedeti? Daca n-ati avut vreodata curiozitatea sa aflati de pe unde se trag, ce fac, de cate feluri sunt, cum traiesc, si asta nu de la stiri, nu din telenovele, nu din teorii… merita sa faceti o incercare. Daca aveti idee de toate astea si sunteti curiosi totusi cum se mai traieste in secolu 21, recte mileniu 3 in comunitatile traditionale sau in familiile de romani romanizati, sa mai uitati un pic de ale discriminarii, tot ar trebui sa va treceti titlul filmului in agenda.

REVIN cu alte ganduri